petra boolman

Coaching

in de k​as

Ooit begon ik als beeldend kunstenaar.

In 2002 liep ik door een ongeval hersenletsel (NAH) op. Het beeldend kunstenaarschap eindigde en schrijven over leven met NAH begon.
In 2008 en 2012 verschenen de boeken In (slow) motion en Best wel heavy.

Later kwam ik in aanraking met mindfulness en ondervond ik haar rijkdom en kracht. De stap naar de Mindful Coach-opleiding was vervolgens een kleine…

. . . Ieder mens heeft een droom, wens of verlangen hoe het leven er uit moet zien of wat men wil bereiken. Dit kan door allerlei oorzaken onbereikbaar worden en dan moet men, al dan niet met hulp van de professional, op zoek naar een nieuwe droom, een nieuwe wens, een nieuw verlangen . . . 

Coaching bij mij kan verschillende kanten opgaan. Dat hangt helemaal samen met wat jij nodig hebt. Toch zijn er ook een aantal ‘vaste’ ingrediënten. De basis zijn de 6 kwaliteiten van mindfulness:

• aandacht in het huidige moment
• verankerd in het lichaam
• open
• vriendelijk
• zonder oordeel
• vanuit overzicht (panoramisch bewustzijn) 

Ik start vaak met eenvoudige lichaamsoefeningen uit de Tibetaanse yoga of een andere meditatieve oefening. Zo ontstaan inzichten en vaardigheden die kunnen helpen patronen te doorbreken. Gaandeweg kan duidelijk worden dat je iets anders nodig hebt. Bijvoorbeeld dat je wilt tekenen, schrijven of boetseren om helderheid en inzicht te verwerven. Daar is alle ruimte voor.

Doel is altijd een beter contact met lichaam, hart en geest.
Doel is altijd meer stevigheid in jouw leven.
Doel is altijd bewust je eigen weg te kunnen kiezen.

Omdat NAH (niet aangeboren hersenletsel) een grote rol in mijn leven heeft gespeeld, heb ik de wens ook voor mensen met hersenletsel van betekenis te willen zijn. Mindfulness, tekenen, schrijven en/of boetseren zijn mooie manieren om met grote veranderingen in je leven om te leren gaan.