petra boolman

petra boolman

… weet wat hersenletsel teweeg kan brengen, wat er kan veranderen en hoe moeilijk het kan zijn hier mee om te gaan.

Tot 2002 was Petra beeldend kunstenaar en docent, maar een ernstig ongeval dwarsboomde deze ambities en dromen. Al tijden​s haar revalidatie ging ze schrijven en dit bleek een andere maar zeker ook volwaardige mogelijkheid voor haar scheppende ambitie. Inmiddels zijn er twee boeken, over niet-zichtbaar NAH, van haar hand verschenen, geeft ze daarnaast gastlessen, heeft ze een rol als ervaringsdeskundige NAH binnen een zorgorganisatie en spreekt ze in binnen- en buitenland over haar eigen ervaringen met hersenletsel en over haar wensen, verlangens en dromen om het leven voor mensen met hersenletsel te verbeteren.

. . . Mijn verhaal bestaat uit twee sporen die in mijn leven met hersenletsel als rivieren door het land meanderen. Soms naderen ze elkaar en op andere momenten verwijderen ze zich juist. Iedere rivier heeft zijn eigen dynamiek en zijn eigen loop. De ene vertelt over mijn herstel door middel van zelfgekozen ijkpunten, die ik status quo’s heb genoemd. En de andere rivier vertelt mijn verhaal aan de hand van vier verschillende herstelfasen die naar positieve gezondheid meanderen.  . . .

>  Uit: lezing congres niet-aangeboren hersenletsel, 15.12.16, Reehorst, Ede
. . . Ieder mens heeft een droom, wens of verlangen hoe het leven er uit moet ziet of wat men wil bereiken. Dit kan door hersenletsel onbereikbaar worden en dan moet men, al dan niet met hulp van de professional,op zoek naar een nieuwe droom,een nieuwe wens,een nieuw verlangen.  . . . >
Uit: Wil ik wel centraal staan? Studiedag Shared Decision Making, 24.10.15 Leuven, België